Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Усиновіть дитину, подаруйте їй сонце

Дата: 21.09.2021 16:12
Кількість переглядів: 224

Фото без описуУсиновлення - це прийняття усиновлювачем у свою сім'ю дитини на правах сина або дочки, що здійснене на підставі рішення суду.  Щоб усиновити дитину, потрібно, в першу чергу, мати попередньо зважене бажання та звернутися до служби у справах дітей та сім’ї за місцем проживання, де буде надано кваліфіковану консультацію фахівців та роз'яснено всі етапи даного процесу.

Особі, яка усиновила дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування, держава гарантує отримання грошової допомоги, надання відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, якщо дитина старше трьох років усиновлювач має право на одноразову оплачувану відпустку тривалістю 56 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішенням про усиновлення. У разі, якщо усиновлювачами такої дитини є подружжя – відпустка надається одному з них на їх розсуд.

Контроль за умовами проживання і виховання усиновленої дитини передбачений Сімейним кодексом України. Це – норма закону. Здійснює його служба у справах дітей за місцем проживання усиновленої дитини до досягнення дитиною повноліття. Протягом перших трьох років після усиновлення, в період адаптації дитини в сім'ї, спеціалісти служби у справах дітей та сім’ї щорічно відвідують дитину в родині.

Якщо дана інформація зацікавила і Ви бажаєте отримати більш детальну консультацію щодо питань усиновлення, звертайтесь до служби у справах дітей та сім’ї Фастівської районної державної адміністрації, яка чекає всіх охочих за адресою: вул. Суворова, 1, м. Фастів. Телефон для довідок: (04565) 6-13-53


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень