Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«В. Володін: Реалізація Президентського проєкту «City Express» дозволить якісно покращити сполучення міст області зі столицею»

Дата: 15.03.2021 14:31
Кількість переглядів: 324

Фото без описуСьогодні, 15 березня, голова Київської облдержадміністрації Василь Володін, виконавчий директор регіональної філії «Південно-західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» Артем Миронович, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, Коцюбинський селищний голова Сергій Даніш і заступник Бучанського міського голови Тарас Шаправський підписали меморандум про взаємопорозуміння та співробітництво щодо запровадження човникового руху в області.

Ця подія є частиною реалізації Президентської ініціативи «City Express». Вже сьогодні зранку в рамках пілотного проєкту в регіоні почали курсувати перші приміські електропоїзди на маршруті Святошин-Буча.

«Реалізація Президентського проєкту «City Express» дозволить нам вирішити цілу низку проблем та зробити Київщину ще більш зручною. Відтак завдяки оновленому маршруту Київ-Буча близько п’яти тисяч жителів Ірпеня, Бучі та Коцюбинського зможуть за 20 хвилин діставатися до Києва та повертатися додому. При цьому їм більше не потрібно буде витрачати зайвий час у щільному автомобільному трафіку. Крім того, це допоможе розвантажити автошляхи та знизити обсягів шкідливих викидів у повітря», – зазначив голова Київської ОДА Василь Володін.

Директор регіональної філії «Південно-західна залізниця» Артем Миронович додав, що згідно з меморандумом на маршруті Святошин-Буча в робочі дні тижня в години пік курсуватимуть шість пар потягів і розвиток приміської залізничної інфраструктури матиме для Київщини низку переваг, серед ключових – створення зручного сполучення міст і селищ області зі столицею.

Представники органів місцевого самоврядування подякували обласній владі та «Південно-західній залізниці» за сприяння у впровадженні маршруту, що є показником ефективної співпраці, спрямованої на комплексне вирішення актуальних для жителів області проблем та розвиток Київського регіону.

Зазначимо: у рамках пілотного проєкту «City Express» модернізовані електропоїзди зупинятимуться на станціях Святошин, Біличі, Ірпінь та Буча.

Перший поїзд відправлятиметься зі станції Святошин о 05:54 та прибуватиме на станцію Буча о 06:17. Наступні рейси курсуватимуть зі станції Святошин о 06:58, 08:23, 17:30, 18:34, 19:38.

У зворотному напрямку зі станції Буча у перший рейс поїзд відправиться о 06:27, потім – о 07:31, 08:56 та о 18:03 й 19:07.

Повідомляє пресслужба КОДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень