Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Доходи, отримані від надання власною сільськогосподарською технікою послуг з обробітку землі, підлягають декларуванню

Дата: 26.04.2021 14:10
Кількість переглядів: 260

Головне управління ДПС у Київській області  в межах триваючої кампанії декларування доходів громадян нагадує, що доходи,  отримані у 2020 році, мають задекларувати, зокрема,  громадяни - власники  сільськогосподарської техніки, які  здійснюють обробіток землі іншим фізичним особам (оранку, культивування, посів, комбайнування, та інше), і при цьому не зареєстровані як  фізичні особи-підприємці (ФОП). Вказані громадяни мають подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, та включити в ній суму отриманих доходів до загального річного оподатковуваного доходу й сплатити податок  на  доходи фізичних осіб.

Доходи від обробітку землі оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та  військовим збором за ставкою  1,5 %.

Податкова декларація  подається до 01 травня 2021 року до податкового органу за місцем реєстрації платника, а суму задекларованих у ній податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору  необхідно сплатити до 01 серпня 2021 року.

Дохід, отриманий у поточному  2021 році, підлягає декларуванню у наступному, 2022 році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень