Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Стихійна торгівля продуктами харчування – загроза епідемічного добробуту населення

Дата: 16.06.2021 15:41
Кількість переглядів: 217

Фото без описуЗ метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення Фастівського району нагадуємо, що продавати харчові продукти у невстановлених місцях та на стихійних ринках – є правопорушенням. Відповідно до ст. 160 КУпАП за торгівлю в місцях з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях – тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Єдине законне місце для торгівлі харчовими продуктами, крім магазинів – це ринок. Саме там знаходиться державна лабораторія ветсанекспертизи, яка здійснює обов’язковий державний ветеринарно-санітарний контроль за якістю та безпечністю продукції, що реалізується, і надає продавцю товару експертний висновок установленої форми про те, що даний продукт придатний до вживання.

Чим небезпечні продукти зі стихійних ринків:

  1. Якість продуктів ніхто не перевіряє.
  2. Харчі продаються прямо з землі , де  «кишить» збудниками хвороб. Придбавши такий продукт, можна захворіти на інфекційні кишкові захворювання.
  3. На стихійних ринках немає торгових місць, що є  порушенням санітарно- гігієнічних вимог  при торгівлі..
  4. Продавці на стихійних ринках не отримують жодних дозволів від адміністрації та інших служб, можуть бути носіями інфекційних захворювань в т.ч. туберкульозу.
  5.  В разі отруєння продуктами з такого базару потерпілому не буде на  кого пред’явити позов до суду.

В черговий раз звертаємося до мешканців Фастівського району з проханням не купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі та застерігаємо всіх від небезпеки, яка пов’язана із вживанням небезпечних продуктів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень