Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ТЕРИТОРІАЛЬНА ОБОРОНА КИЇВЩИНИ: ЩО ПЕРЕДБАЧАЄ ПРЕЗИДЕНТСЬКИЙ ЗАКОНОПРОЄКТ

Дата: 25.06.2021 13:28
Кількість переглядів: 229

Посилення Збройних Сил України та розвиток в кожній області територіальної оборони ініціює  Президент України Володимир Зеленський. Відповідні законопроєкти № 5557 та №5558  Глава держави подав у травні до Верховної Ради.

Передбачається, що сили територіальної оборони (ТрО) стають окремим родом сил ЗСУ. Війська ТрО залучатимуться для надання допомоги у захисті населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій.

Відповідну програму організації територіальної оборони у Київській області на 2021-2023 роки за ініціативи голови Київської ОДА Василя Володіна було прийнято під час сесії обласної ради 10 червня 2021 року.

«Територіальна оборона включатиме дві складові – військову і добровольчу. Військова – бригади територіальної оброни у кожній області, а також батальйони у кожній громаді. Добровольча – добровольчі загони у громадах. В умовах збройної агресії РФ прийняття цих законопроєктів має для безпеки нашого регіону та всієї держави надзвичайну важливість», – зазначив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

На даний час в Київській області триває робота у напрямку формування зазначеної бригади та батальйонів на рівні районів. Після прийняття закону на основі територіальних громад також будуть створюватись добровільні загони.

Докладніше про Загальнодержавну систему Національний спротив.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень