Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Фастівська ДПІ ГУ ДПС інформує!

Дата: 03.08.2021 18:56
Кількість переглядів: 348

Фото без описуНа Фастівщині з легальних доходів сплачено понад 800 мільйонів гривень ПДФО

За підсумками семи місяців 2021 року з легальних доходів працівників фастівського району до бюджетів сплачено понад 830 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб (далі ПДФО). Сума перерахованого податковими агентами податку у Фастівському районі на 88 мільйонів гривень перевищує аналогічні показники минулого року.

 Із загальної суми сплаченого ПДФО 208 мільйонів гривень спрямовано до держбюджету. Майже 630 мільйонів гривень – дохід місцевих бюджетів.

«Цифри переконують: фінансова спроможність кожної громади безпосередньо залежить від кількості створених робочих місць і сумління працедавців», - коментує начальник Фастівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Київській області Олександр Гаврилюк. 

Податківець підкреслює, що стабільно позитивна динаміка зі сплати ПДФО – показник якісного адміністрування з боку фахівців податкової служби району та відповідального ставлення до виконанням своїх зобов’язань більшістю працедавців.

«Разом з тим, маємо певне коло бізнесменів, котрі намагаються мінімізувати податки шляхом використання нелегальних працівників. Незадекларована праця завдає шкоди громадянам та суспільству, оскільки створює бюджетні ризики та позбавляє соціальних гарантій найманих осіб. Саме зараз, під час спільної інспекційної кампанії Держпраці та ДПС, ми виявляємо працедавців, котрі не дотримуються вимог закону. Просимо врахувати, що втрати від застосування  фінансових санкцій за використання праці трудових нелегалів  можуть суттєво перевищити «економію» на податках незареєстрованих належним чином працівників», - підсумував Олександр Гаврилюк.

Нагадаємо, що з 1 липня 2021 року Держпраці у взаємодії з  ДПС розпочали спільну інспекційну кампанію з питань виявлення незадекларованих найманих працівників.

Фастівський сектор організації роботи

Працівниками Фастівської ДПІ з початку 2021 року надано відвідувачам 2335 безоплатних адміністративних послуг

У Центрі обслуговування платників Фастівської ДПІ надають повний спектр адміністративних, консультаційних, інформаційних послуг та приймання звітності. За січень-липень 2021 року послугами Центру обслуговування платників скористалися близько 2400 громадян.

Фахівцями центру обслуговування платників Фастівської ДПІ з початку року надано відвідувачам 2335 безоплатних адміністративних послуг. Зокрема, видано 1356 карток платника податків та внесено до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників, за відповідними запитами 449 громадянам видані відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Крім вищезазначеного, фахівці ДПІ з початку 2021 року зареєстрували 61 реєстратор розрахункових операцій та 334 книги обліку розрахункових операцій.

 

Нагадуємо, що з переліком адміністративних послуг та порядком їх надання можна ознайомитися на субсайті територіального органу ДПС в Київській області офіційного вебпорталу ДПС за посиланням http://kyivobl.tax.gov.ua.

Також платники податків мають змогу скористатися сервісом ДПС Електронний кабінет, який дозволяє в режимі реального часу подавати звітність, отримувати послуги в електронній формі та актуальні відомості з реєстрів. Вхід до Електронного кабінету платника здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua.

Інформацію з питань режиму роботи Фастівської ДПІ та надання адміністративних послуг можна отримати за телефоном (04565)6-14-37.

 

Звертаємо увагу, що в Центрах обслуговування Головного управління ДПС у Київській області під час проведення процедур, пов’язаних з реєстрацією, внесенням змін, видачею документів (відомостей) з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків та надання інших адміністративних послуг, платники податків можуть пред’явити Е-паспорт з мобільного додатку «Дія» замість та без додаткового пред’явлення ID-картки та закордонного паспорта, документів (даних) про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Фастівський сектор організації роботи

 

Держава надає громадянам можливість добровільно задекларувати свої статки

 

Із набранням чинності 21 липня 2021 року Закону України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» фізичні особи матимуть право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, та з яких не були сплачені податки і збори, до 1 січня 2021 року.

Одноразове добровільне декларування відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

Протягом цього часу особи, які мають розміщені на території України та/або за її межами активи, що належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, мають право подати одноразову добровільну декларацію.

При цьому, ставки оподаткування доходів, які будуть задекларовані в рамках одноразового (спеціального) добровільного декларування, наступні: 5% – загальна ставка одноразового збору, 9% – для закордонних активів, для  активів у вигляді облігацій внутрішньої державної позики – 2,5%.

Для зручності платників податків такі декларації подаватимуться декларантом в електронній формі.

Окремими важливими особливостями добровільного декларування активів є те, що подача одноразової декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. При цьому, у такій декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Наразі фахівці ДПС активно задіяні у розробці проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форми одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядку її подання», а також внесенні змін до програмного забезпечення для можливості прийняття та опрацювання одноразових (спеціальних) добровільних декларацій в електронному вигляді з 01 вересня 2021 року.

Фастівський сектор організації роботи


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень