Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У ГУ ДПС у Київській області відбулося чергове засідання Громадської ради

Дата: 27.08.2021 13:18
Кількість переглядів: 212

Захід відбувся за участі начальника ГУ ДПС у Київській області Олени Виноградової та фахівців податкової служби пристоличного регіону.  

Порядок денний цього разу відзначився великим різноманіттям питань для обговорення. Зокрема, присутні підбили підсумки роботи ГУ ДПС у Київській області за січень-липень 2021 року, зупинились на нюансах відновлення ставки ПДВ  20% для деяких видів сільськогосподарської продукції, обговорили підстави зупинення реєстрації в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування, роботу СМ КОР тощо.

Поряд з тим, заступник начальника Володимир Луговський звернув увагу учасників заходу на основні положення Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». Зокрема, він зазначив, що держава надає громадянам можливість добровільно задекларувати свої статки, поряд з тим, подача одноразової декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи.

Крім того, неабиякий інтерес викликали й результати роботи ГУ ДПС у Київській області у напрямку виявлення використання роботодавцями неофіційних трудових відносин та виплати не задекларованої заробітної плати.  

«Забезпечення належних умов для сталого функціонування демократичних інституцій, однією з яких і є Громадська рада, – об’єктивна необхідність для розвитку держави. Адже, зокрема, через Громадські ради, що діють у безпосередній близькості та в тісному контакті з органами влади, можна оперативно і конструктивно вирішувати нагальні питання суспільного значення», – зазначив Іван Шилов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень