Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Скористатися правом подання одноразової добровільної декларації можуть фізичні особи – резиденти

Дата: 08.09.2021 13:13
Кількість переглядів: 195

Фото без описуГУ ДПС у Київській області нагадує, що з 1 вересня 2021 року по 1 вересня 2022 року триватиме кампанія добровільного одноразового декларування.

Звертаємо увагу, що скористатися добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України (Далі ПКУ) є чи були платниками податків.

Зокрема, відповідно п.п. «В» п.п.14.1.213.ПКУ фізична особа – резидент – це фізична особа, яка має місце постійного проживання в Україні, або якщо вона має більш тісні особисті чи економічні зв’язки (центр життєвих інтересів) в Україні. Якщо державу, в якій фізична особа має центр життєвих інтересів, не можна визначити, або якщо фізична особа не має місця постійного проживання у жодній з держав, вона вважається резидентом, якщо перебуває в Україні не менше 183 днів (включаючи день приїзду та від’їзду) протягом періоду або періодів податкового року.

Достатньою (але не виключною) умовою визначення місця знаходження центру життєвих інтересів фізичної особи є місце постійного проживання членів її сім’ї або її реєстрації як суб’єкта підприємницької діяльності.

ГУ ДПС у Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень