Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Стамбульська конвенція – не лише про домашнє насильство

Дата: 12.10.2021 14:18
Кількість переглядів: 248

Фото без опису12 жовтня працівники служби у справах дітей та сім’ї Фастівської районної державної адміністрації долучилися до онлайн-трансляції дискусії на тему «Стамбульська конвенція – не лише про домашнє насильство: як ратифікація Стамбульської конвенції посилить запобігання і протидію різним видам ґендерно зумовленого насильства в Україні?», яку було організовано ГО «Ла Страда-Україна» у співпраці з Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики Катериною Левченко.
Захід був спрямований на обговорення сфери дії Стамбульської конвенції, і зокрема видів ґендерно зумовленого насильства, на захист від яких спрямована Конвенція, а також напрямки розвитку законодавства та державної політики щодо запобігання та протидії відповідним видам насильства.
Дана дискусія — перша із серії онлайн-дискусій, які спрямовані на підвищення обізнаності осіб, відповідальних за прийняття рішень, щодо стандартів та сфери дії Стамбульської конвенції.
В дискусії взяли участь: Урядова уповноважена з питань гендерної політики, народні депутати України, судді, представники Офісу Генерального прокурора, посадові особи місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування, представники академічної спільноти та громадських організацій, які обговорили як ратифікація Стамбульської конвенції посилить запобігання і протидію різним видам ґендерно зумовленого насильства в Україні.
Було наголошено на тому, що домашнє насильство є лише одним з багатьох видів ґендерно зумовленого насильства, на захист від якого спрямована конвенція. Зокрема, окрім домашнього, до такого насильства Конвенція відносить сексуальне насильство, у тому числі зґвалтування, переслідування, примусові шлюби, каліцтво жіночих геніталій (мутиляцію), примусовий аборт, примусову стерилізацію, сексуальні домагання, злочини, вчинені в ім’я так званої «честі». Недостатня обізнаність щодо інших видів насильства, закріплених в Конвенції, призводить до того, що їм часто не приділяється достатня увага при розробці законодавства та політик у сфері запобігання та протидії насильству.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень