Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Круглий стіл щодо обговорення питання запобігання насиллю

Дата: 10.02.2022 15:04
Кількість переглядів: 235

Фото без описуЗа ініціативи служби у справах дітей та сім’ї Фастівської РДА 09 лютого було проведено круглий стіл із завідувачем сектору «Фастівське бюро правової допомоги» ВНПД Вишневського МЦ з НБВПД Світланою Павленко.
Під час зустрічі було обговорено проблемні питання практики застосування на рівні територіальних громад законодавства щодо запобігання жорстокому поводженню з дітьми, у тому числі домашньому насильству щодо дітей та вчиненого дітьми, а саме відсутність чіткого регулювання законодавства щодо притягнення осіб до відповідальності та прогалини у чинному законодавстві, що унеможливлюють або ускладнюють реалізацію окремих його положень.
Спільно було обумовлено пропозиції щодо врегулювання наявних проблем шляхом внесення змін до законодавства, розробки підзаконних нормативно-правових актів, підготовки методичних рекомендацій і роз’яснень. Також, у подальшій співпраці для вирішення даного питання, керуватися наказом від 16.11.2021 №649 «Про затвердження форми направлення особи, яка постраждала від домашнього насильства за ознакою статі, до центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень