Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Забезпечення жителів, які втратили свої домівки через бойові дії, новим житлом

Дата: 18.08.2022 10:47
Кількість переглядів: 180

Фото без описуБагато жителів Київщини, в тому числі і жителів Фастівського району, постраждали внаслідок бойових дій. Вони втратили буквально все, що накопичували роками. Домівки, майно та навіть усі засоби до існування. Однак, люди мають розуміти, що не залишились зі своїми проблемами сам на сам.

Команда Київської обласної військової адміністрації ініціювала та створила дві вкрай важливі соціальні програми щодо забезпечення жителів, які втратили свої домівки через бойові дії, новим житлом. Це програми «Нова оселя» і «Відновлення приватних будинків». Обидві програми розраховані на 2022-2023 роки.

За програмою «Відновлення приватних будинків» планується  будівництво нових домівок. Відновлення будівель буде здійснюватись на земельних ділянках власників зруйнованого житла. Площа відновлення складатиме від 70 до 120 кв. м. Будівельні роботи будуть здійснюватись за типовими проєктами.

За програмою «Нова оселя» передбачається викуп готових квартир за рекомендованою ціною. Пріоритетне право на нові оселі надаватимуть таким категоріям: родинам загиблих або поранених внаслідок збройної агресії росії учасників бойових дій; багатодітним сім’ям; особам, які втратили працездатність; особам пенсійного віку, житло яких було знищене.

Наразі територіальні громади вже сформували реєстри сімей, які втратили житло внаслідок збройної агресії рф. Ці списки передані до Департаменту архітектури та містобудування й Департаменту регіонального розвитку Київської ОВА.

Пакети необхідних документів ще доопрацьовуються безпосередньо у територіальних громадах.

До складу Комісії з питань надання та відновлення житла, зруйнованого через бойові дії на території Київської області, увійшли представники структурних підрозділів Київської ОВА, депутати обласної ради та представники територіальних громад Київщини. Саме представники територіальних громад і визначають черговість та пріоритетність у реєстрах сімей у розрізі своїх громад. На черговому засіданні Комісії, яке відбулося 16 серпня 2022 року, було прийнято спільне рішення, що першочерговість на будівництво нового житла або викупу квартир мають багатодітні родини, сім’ї з дітьми та вагітні жінки, а також родини загиблих військовослужбовців.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень