Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Організовано та проведено консультативні зустрічі-наради на тему: «Забезпечення якості та безпечності харчування та дотримання вимог санітарного законодавства в закладах освіти на території Фастівського району»

Дата: 20.03.2023 08:13
Кількість переглядів: 151

Фото без описуНачальником та спеціалістами Фастівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області за участі заступника начальника відділу гуманітарного розвитку Фастівської  РДА з метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя в закладах дошкільної освіти та закладах середньої освіти на період дії воєнного стану на території України в період з 6 по 17 березня 2023 року було організовано та проведено консультативні зустрічі-наради з представниками шкільних та дошкільних закладів освіти територіальних громад Фастівського району на тему: «Забезпечення якості та безпечності харчування та дотримання вимог санітарного законодавства в закладах освіти на території Фастівського району».

Доповідачі детально зупинились на таких питаннях:

  • Особливості розробки та впровадження системи управління за безпечністю харчових продуктів HACCP  у харчоблоках закладів освіти району. Наголошено про обов’язкове впровадження цієї системи. Надана презентація та розглянуті основні принципи дієвості системи  HACCP.
  • Порядок внесення закладів освіти, які проводять харчування дітей, у Державний реєстр потужностей операторів ринку обігу харчових продуктів (або, у разі необхідності, отримання експлуатаційного дозволу). Наголошено про надання офіційного звернення про внесення змін до Державного реєстру потужностей операторів ринку  в разі зміни назви чи адреси закладу освіти.
  • Погодження Фастівським районним управлінням примірного чотиритижневого сезонного меню  на весняний період. Роз’яснені деталі щодо складання меню з посиланням на Постанову КМУ від 24.03.2021 №305.  Наголошено про  складання меню з реальних можливостей отримання асортименту харчових продуктів закладів освіти та вподобання блюд учнями.
  • Дотримання санітарних норм та правил на харчоблоках закладів освіти, проведення періодичного контролю на якість дезінфекції, дослідження води, стан обладнання та інвентарю, проведення періодичного навчання персоналу харчоблоків, контроль температури зберігання харчових продуктів, наявності добових проб,  медичних книжок та періодичності проходження медичного огляду персоналу, наявність спецодягу, ведення затверджених журналів тощо.
  • Про складну епізоотичну ситуацію щодо сказу тварин на території Фастівського району.

В цілому наради  пройшли конструктивно, були проведені у вигляді діалогу, задавалось багато питань освітянами, проведений обмін контактними телефонами та електронними адресами для комунікації.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень