Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЯК ВІДНОВИТИ ЗНИЩЕНІ АБО ВТРАЧЕНІ ДОКУМЕНТИ НА ПРАВО ВЛАСНОСТІ: ВІДПОВІДЬ МІНРЕІНТЕГРАЦІЇ

Дата: 10.05.2023 09:00
Кількість переглядів: 108

Фото без описуЧерез війну в багатьох людей знищено або ж пошкоджено документи на право власності. Втім, щоб отримати відшкодування за зруйноване житло, необхідно їх відновити. Отримані дублікати документів матимуть таку ж юридичну силу, що й оригінал. Мінреінтеграції спільно з Мін’юстом розробили алгоритм дій на цей випадок. 

Як отримати дублікат втраченого документа?

Фото без опису

Варіант 1

Якщо право власності на нерухоме майно оформлене до 2003 року, то для отримання дубліката документа, що встановлює право, потрібно звернутися до нотаріуса, який видавав цей документ, нотаріального архіву, посадової особи органу місцевого самоврядування або ЦНАП.

Варіант 2

Якщо право власності на нерухоме майно оформлене після 2003 року, то інформацію про право власності людина може отримати із Державного реєстру прав на нерухоме майно самостійно через нотаріуса чи ЦНАП.

Варіант 3

У випадку, якщо заявник не оформив право власності на нерухоме майно або немає можливості отримати дублікати документів, що встановлюють право, необхідно звернутися до суду для встановлення права власності на нерухоме майно


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень