Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: 10 ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ КИЇВЩИНИ ОТРИМАЛИ ПОТУЖНІ ГЕНЕРАТОРИ

Дата: 12.07.2023 13:13
Кількість переглядів: 69

Фото без опису10 закладів освіти Київщини сьогодні отримали потужні генератори для організації безперервного навчального процесу. Автономні джерела живлення будуть доставлені до 7 ліцеїв, гімназій, шкіл, 2 дитсадків і центру дитячої та юнацької творчості. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Дизельні генератори потужністю 6,6 кВт кожний передали закладам області за сприяння народної депутатки України Анни Пуртової, Назара Романюка, ГО «Рух Змін», Андрія Кошари, волонтерів і міжнародних благодійників Богдани Крівогорськи та Чаріти Штейнберг.

«Під час минулого опалювального сезону внаслідок постійних ракетних атак по інфраструктурі Київщини, насамперед енергетичній, склалася критична ситуація. Через регулярну відсутність світла та тепла низка закладів освіти області змушена була навчати дітей дистанційно, а деякі, попри всі обставини, продовжували працювати при світлі ліхтарів», – зазначив Руслан Кравченко.

Начальник Київської ОВА зазначив, що наразі в закладах освіти Київщини є майже 1,4 тис. генераторів різної потужності. З початку грудня 2022 року до шкіл та дитсадків доставили понад 700 генераторів. Вони купувалися як самостійно закладами освіти, так і за рахунок місцевих бюджетів, у рамках міжнародної допомоги, а також окремих благодійних організацій та фізичних осіб-підприємців.

«Зараз закладам освіти необхідно ще 250 одиниць. Сьогодні очевидно, що російські окупанти не зупиняться з обстрілами, і наступний опалювальний сезон може бути складнішим, ніж торішній. Тому наше завдання – налагодити нормальну роботу всіх закладів освіти Київщини, навіть за умови відсутності централізованого енергопостачання», – підкреслив Руслан Кравченко.

Начальник КОВА подякував народним депутатам, волонтерам, громадським організаціям, міжнародним донорам за спільні зусилля, які дозволяють забезпечити максимальну кількість закладів освіти потужними генераторами. Він наголосив, що діти повинні мати можливість відвідувати дитячі садки і школи та повноцінно навчатися.

Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень