Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ДИВИМОСЬ УКРАЇНСЬКЕ КІНО: НЕЗАБАРОМ В КІНОТЕАТРАХ КРАЇНИ ПРЕМ'ЄРА ІСТОРИЧНОГО ПРИГОДНИЦЬКОГО ФІЛЬМУ "ДОВБУШ"

Дата: 09.08.2023 08:34
Кількість переглядів: 88

Фото без описуФільм «Довбуш» створений українською кінокомпанією ТОВ «Пронто Фільм» за участю кінематографічної команди однодумців з України, Польщі, Канади та США. Прем’єрні покази відбудуться у серпні-вересні 2023 року у кінотеатрах України.

Стрічка розповідає про ватажка опришків, національного героя, який разом зі своєю ватагою виборював право жити вільно на своїй землі. Для зйомок обрали унікальні природні та історичні локації України: ландшафти, праліси, майже недоторкані сучасністю скелі та урочища, які несуть у собі силу і магію дикої природи й вільного духу.

На початку 18 століття жителі Карпат потерпали від панування польської шляхти. Брати Олекса (Сергій Стрельников) та Іван (Олексій Гнатковський) Довбуші стали одними з тих, хто не бажав миритися з несправедливістю.

Однак різне розуміння того, якою має бути помста, робить братів ворогами. Серед жорстокості світу, лицемірства й жадібності шляхти та втрат близьких людей, Олекса намагається вибороти щасливу долю своїм землякам.

Історичний пригодницький фільм «Довбуш» зняв український режисер Олесь Санін. Він став співавтором сценарію, режисером та співпродюсером. Санін залучив до процесу професіоналів із Польщі та Канади.

Готуючись до зйомок, команда тривалий час працювала з архівними записами тієї пори. Розпочали знімати у серпні 2018 року. Кілька разів роботу призупиняли через технічні труднощі та пандемію. Натурні зйомки проходили у Карпатах, на Тернопільщині та у Києві. У деяких масових сценах були задіяні близько 1500 акторів..

Дивимось українське!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень