Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: ГРОМАДИ КИЇВЩИНИ ОТРИМАЛИ ЩЕ 8 НОВИХ ШКІЛЬНИХ АВТОБУСІВ

Дата: 09.08.2023 09:06
Кількість переглядів: 67

Фото без описуГромади Київщини отримали ще 8 нових нових шкільних автобусів. Це вже друга партія, перші 10 були передані громадам минулого тижня. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

8 нових автобусів доставлятимуть до навчальних закладів дітей Володарської, Воронківської, Студениківської, Калинівської, Петрівської, Миронівської, Обухівської та Кожанської громад. 

«Загалом школам передадуть 45 одиниць автотранспорту. Автобуси купують за кошти державного та місцевих бюджетів.  Як би далеко від шкіл, особливо в селах, не мешкали діти, ми маємо забезпечити можливість для їхнього навчання. Тому активно працюємо над організацією регулярних підвезень учнів. Від цього залежить як якість освіти, так і рівень знань у наших дітей», – наголосив Руслан Кравченко.

Він нагадав, що сьогодні на Київщині курсують 328 шкільних автобусів, які возять дітей до навчальних закладів. Однак потреби набагато більші.

«37 автобусів були знищені або пошкоджені внаслідок російської агресії. Ще частину передали на потреби ЗСУ та до підрозділів територіальної оборони. Тому нові автобуси поїдуть саме до шкіл, які втратили або передали нашим військовим свій транспорт, а також новоствореним опорним закладам», – додав очільник обладміністрації.

Наразі в шкільних закладах області навчаються понад 32 тисячі дітей, які не можуть дістатися пішки до школи і їх підвозять. Над вирішенням проблеміз нестачею автотранспорту обласна адміністрація працює спільно з місцевою владою та міжнародними партнерами. 

«Наші діти – наше майбутнє. А ми як дорослі повинні зробити все від нас залежне, щоб забезпечити їх найкращим задля повноцінного розвитку та навчання!» – підкреслив начальник Київської ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень