Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

МЕШКАНЦІВ КИЇВЩИНИ ЗАСТЕРІГАЮТЬ ЩОДО ВЖИВАННЯ ДИКОРОСЛИХ ГРИБІВ – БРИФІНГ КОВА

Дата: 14.08.2023 15:00
Кількість переглядів: 107

Фото без описуНа території Київської області вже зареєстровані поодинокі та один груповий випадки отруєння грибами. Станом на 9 серпня постраждало 7 осіб, які вживали дикорослі гриби.

Про це під час брифінгу повідомила генеральна директорка Київського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Родина. 

У зв’язку із почастішанням випадків отруєння заступниця голови Київської ОДА Леся Карнаух звернула увагу на правила, яких мають дотримуватися мешканці.

«Не збирайте пластинчасті та умовно-їстівні гриби – молоді печериці, сироїжки, зонтики, зеленушки тощо. Будьте обережними з придбанням свіжих чи сушених грибів у невстановлених для цього місцях, а також не відпускати дітей самостійно збирати та їсти гриби. А за перших ознаках отруєння негайно звертайтеся до закладів охорони здоров’я, щоб лікарі могли встигнути врятувати життя», – наголосила Леся Карнаух.

Наразі були зафіксовані випадки отруєння грибами у Броварському, Бориспільському, Білоцерківському та Обухівському районах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень