Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: В ІРПЕНІ ТРИВАЄ КОМПЛЕКСНЕ ВІДНОВЛЕННЯ ПРИВАТНИХ БУДИНКІВ НАПРОТИ ЖК «ІРПІНСЬКІ ЛИПКИ»

Дата: 14.08.2023 15:35
Кількість переглядів: 107

Фото без описуВ Ірпені напроти  ЖК «Ірпінські Липки» триває комплексне відновлення приватних будинків, пошкоджених або зруйнованих внаслідок російської агресії. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Він нагадав, що під час бойових дій без житла залишилися понад 300 мешканців із вул. Багірова та Гостомельського шосе.

«Програма КОВА передбачає капітальний ремонт понад 30 будинків. У більшості з них ремонтні роботи вже на фінішній прямій. Йдеться про заміну вікон, дверей, парканів, покрівлі, термомодернізацію фасадів тощо. Обсяг проведених робіт – колосальний. Капітальні ремонти в будинках стартували наприкінці травня і наше завдання – завершити їх найближчим часом», – сказав Руслан Кравченко.

Начальник Київської ОВА підкреслив, що крім термінів, значна увага приділяється якості будівництва.

«На всіх етапах здійснюється технічний нагляд. Де виявляємо недоліки, оперативно вимагаємо від підрядників їх виправляти», – наголосив він.

У рамках проєкту ще понад 30 будинків будуть відбудовані «з нуля». Роботи вже також стартували. Площа будинків – від 70 до 180 м². Усі проєктні рішення погоджуються з мешканцями. У планах – капітально відремонтувати Гостомельське шосе та вул. Багірова, облаштувати сучасне освітлення вулиць.

«Вдячні нашим міжнародним партнерам – Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Фондом Говарда Г. Баффетта та УВКБ ООН, які активно долучилися до відновлювальних робіт, зокрема заміни вікон та дверей, надання будматеріалів. Сьогодні Київщина реалізує низку програм щодо відбудови. Упевнений, що конструктивна та ефективна співпраця влади, міжнародних партнерів і громад допоможе в короткі терміни відбудувати Київщину повністю та повернути людей додому», – додав Руслан Кравченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень