Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРОБЛЕМИ Й ВИКЛИКИ СЬОГОДЕННЯ У ПСИХОСОЦІАЛЬНІЙ СФЕРІ НА КИЇВЩИНІ ОБГОВОРИЛИ В ДЕНЬ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я

Дата: 10.10.2023 15:16
Кількість переглядів: 131

Фото без описуСьогодні в рамках відзначення Дня ментального здоров’я провели обласний захід «День ментального здоров’я Київщини». Його основною ідеєю став досвід Київської області від окупації до перемоги. Учасники обговорювали поточні виклики в психосоціальній сфері, з якими сьогодні стикаються надавачі й отримувачі послуг.

Голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко зазначив, що в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською, КОДА  впроваджує програму «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини». ЇЇ метою є надання доступної та зрозумілої психосоціальної підтримки всім мешканцям Київщини.

«Щоб кожен зміг проаналізувати свій стан. Щоб кожен міг вчасно виявити порушення і знайти шляхи свого психологічного відновлення. Система послуг і сервісів має підтримувати кожну людину, яка потребує психологічної допомоги, але не може впоратися самостійно. Це про фахівців-друзів, які завжди поруч і підтримають!» – наголосив Руслан Кравченко.

Руслан Кравченко розповів про власний важкий емоційний досвід війни, який він пережив, починаючи з 2014 року.

«Як і більшість українців, переживав усі труднощі всередині. Тому для мене важливо, щоб мешканці Київщини знали, куди можна піти зі своїми проблемами», – поділився він.

У заході взяли участь заступники голови КОДА, регіональний координатор з питань впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Юлія Казакова, керівники Київської облради, органів самоврядування районів та громад області, представники бізнесу, міжнародні партнери та інші надавачі психосоціальних послуг населенню.

Допомогу в проведенні заходу надав соціально відповідальний бізнес – ТЦ «Домосфера» за сприяння першої благодійної галереї сучасного мистецтва «Art Ukraine Gallery».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень