Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

КИЇВЩИНА ЗАБЕЗПЕЧУЄ ПРОЗОРІСТЬ ВІДБУДОВИ ОБʼЄКТІВ ЗА КОШТИ UNITED24 ТА ФОНДУ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ – БРИФІНГ КОВА (ВІДЕО)

Дата: 28.10.2023 14:23
Кількість переглядів: 98

Фото без описуУ Київській ОВА розпочали щотижневе обговорення питань забезпечення прозорості, підзвітності, управління та якості процесу відбудови житла в області. Цього тижня йшлося про обʼєкти, які відбудовують коштом UNITED24 та Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. 

Про це під час брифінгу розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

У нарадах взяли участь представники спостережної ради з питань відбудови, робочої групи «Прозорість та підзвітність» та підрядники. Начальник КОВА наголосив, що за кошти Фонду ліквідації відбудовують 56 обʼєктів, де замовником є КОВА. За кошти UNITED24 – 18 багатоповерхівок.

«Такий формат діалогу допомагає вирішити низку проблемних питань», – зауважив він.

Руслан Кравченко нагадав, що внаслідок повномасштабного вторгнення росії зруйновано та пошкоджено понад 28 тис. об’єктів. Уже відбудували понад 13 тисяч. До кінця року планується збільшити кількість відновлених обʼєктів до 16-18 тисяч. 

«Робимо акцент не лише на швидкості та якості відбудови. Для нас важливо, щоб увесь процес був повністю прозорим та відкритим для суспільства. Значну увагу приділяємо боротьбі з будь-якими проявами корупції під час відбудови», – сказав Руслан Кравченко. 

Він додав, що цього тижня спецкомісія КОВА продовжила перевіряти, як триває відбудова об’єктів за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. До перевірок долучені всі необхідні структури, в тому числі й правоохоронні органи. 

«Перевірили відбудову двох багатоповерхівок у Макарові. Побували в Ірпені, де відновлюють дитсадок, а також три багатоквартирні будинки. Майже скрізь фіксуємо недоліки», – сказав начальник КОВА. 

Він розповів, що наприклад, у Макарові роботи з ремонту будинку на вул. Садова, 1а значно відстають від графіка. Є низка зауважень і до якості робіт. На об’єкті не вистачає працівників. Порушують термін виконання робіт і в Ірпені. На вул. Ярославська, 14 підрядник відстає на два тижні. За словами начальника Київської ОВА, старий дах демонтували, новий не встигли облаштувати. Внаслідок погіршення погодних умов затоплені декілька квартир. Підрядник гарантує все відремонтувати власним коштом.

«Усі порушення фіксуємо. Встановлюємо стислі терміни для виправлення ситуації. Якщо цього не буде зроблено – скасовуватимемо договори. На інших об’єктах перевірки також виявили низку незначних порушень: недостатню кількість працівників, порушення умов робіт тощо. Зобов’язав технагляд більш ретельно працювати на кожному обʼєкті. Звернувся з клопотанням до представників прокуратури також перевірити всі проведені роботи. Перевірки продовжимо», – наголосив Руслан Кравченко.

Перед увсіма структурними підрозділами КОВА поставлене чітке завдання – максимальна прозорість та підзвітність перед громадськістю. На офіційному сайті вже працює розділ «Віджет публічних закупівель». Він містить усю інформацію про закупівлі, які проводять структурні підрозділи адміністрації. Дані публікуються автоматично, підтягуючи їх із Прозорро.

Київська ОВА ретельно підходить до підготовки, проведення та перевірки всіх тендерних закупівель з відбудови. Наступного тижня Департамент регіонального розвитку планує запустити в роботу 4 тендери, які стосуються процесу відновлення. 

Це тендерні процедури щодо капітального ремонту Макарівського ліцею, реконструкції поліклініки Іванківської центральної районної лікарні і відновлювальних робіт у Катюжанському та Красилівському ліцеях. Фінансування робіт буде здійснено відповідно до програм, що реалізуються на Київщині.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень