Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЦИФРОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИЙШЛА НА НОВИЙ РІВЕНЬ

Дата: 18.01.2024 10:15
Кількість переглядів: 117

Фото без описуГромади Київщини взяли активну участь у Програмі «Громада 4.0», яка стартувала в березні 2023 року.

Вона передбачала сім місяців активної роботи представників органів місцевого самоврядування над концепціями проєктів цифрової трансформації. За підсумками участі у програмі можна виділити найкращі проєкти:

– Таращанська громада — цифровий реєстр земельних ділянок громади з інвестиційними паспортами вільних ділянок;

– Володарська громада — універсальна онлайн-платформа для зручних та доступних публічних послуг;

– Гірська громада — ГеоХаб — мультифункціональний інструмент управління громадою та взаємодії з мешканцями, який допоможе здійснювати більш ефективне управління.

В 2023 році Показник цифрової трансформації Київської області збільшився на 10% в порівнянні з 2022 роком. Це свідчить про ефективне виконання показників індивідуального дашборду КРІ СDТО Київської області, наданого Міністерством цифрової трансформації України.

Такого результату вдалося досягти завдяки активній участі цифрових лідерів територіальних громад та структурних підрозділів КОДА.

Зокрема, цифрові лідери – це люди, які є драйверами цифрової трансформації. За 2023 рік кількість офіційно затверджених цифрових лідерів в територіальних громадах Київщини збільшилась на 30%

В минулому році пріоритетними завданнями для Управління цифровізації та цифрових трансформацій КОДА були покращення цифрової безпеки та кіберстійкості. Було реалізовано успішний проєкт посилення кіберстійкості інфраструктури КОВА.

Також створена цифрова карта пунктів незламності Київської області та інтерактивний чат-бот укриттів та пунктів незламності «Київщина Безпечна». Він відображає інформацію про роботу укриттів та пунктів незламності в кожній територіальній громаді, включаючи адресу, тип укриття, наявність wi-fi та інше.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень