Фастівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«БОРТ 54»: ІСТОРІЇ ЗАГИБЛИХ ВНАСЛІДОК АВІАКАТАСТРОФИ У БРОВАРАХ ПІЛОТІВ ТА ЦИВІЛЬНИХ

Дата: 18.01.2024 18:27
Кількість переглядів: 79

МВС підготував документальний проєкт до річниці авіакатастрофи у Броварах «Борт 54», в якому розповідає про усіх жертв трагедії.

У страшній авіатрощі, яка трапилась 18 січня 2023 року в Броварах, загинув весь екіпаж вертольоту, що належав спеціальному авіаційному загону ДСНС України.

Це – Олександр Василенко – командир повітряного судна. Досвідчений інструктор авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах. Олександр Василенко працював у миротворчих місіях ООН в Ліберії, брав участь в АТО.

Також на борту були Костянтин Коваленко – пілот авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах та Іван Касьянов – бортовий механік авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах, прапорщик служби цивільного захисту. 

«Наш Ваня мріяв небом. Саме для цього пішов на службу в ДСНС, отримав другу вищу освіту, щоб в подальшому літати бортовим механіком. Небо було його справжнім захопленням» – згадує матір Івана Валентина.

Авіакатастрофа, яка сталася 18 січня 2023 року забрала життя й чотирьох цивільних – жителів Броварів. Серед них – 5-річна дівчинка та її мама, які перебували у дитячому садочку.

Більше про історії загиблих пілотів ДСНС та жителів Броварів дивіться у пам’ятному інтерв’ю з циклу серій «Борт 54».

За інформацією Міністерства внутрішніх справ України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень